Технологията Run Flat

%d1%80%d1%8a%d0%bd%d1%84%d0%bb%d0%b0%d1%82

Основните разлики между нормалните и RunFlat гумите:

Подсилени странични стени

Термоустойчив каучуков  състав на гумата

Засилена  топлоустойчивост на  каучуковия  състав  на странична стена

Наличието на усилени конструкции  на рамката

Механизъм на работа на Runflat технологията

В основата на Runflat технологията  е подсилена страничната стена на гумата, която поддържа теглото на превозното средство при пълна загуба на налягане. Усилените страници продължават да държат гумите Runflat на джантата и да задържа теглото на превозното средство след спукване и пълна загуба на налягане. Трябва да се отбележи, че всички системи за безопасност като ABS, ESP, DSC, CBC, и т.н. продължават да функционират.

Обикновена гума             RunFlat

Колко време Runflat гумите ще бъдат годни за експлоатация след загубата на налягане в гумата?

Всички производители гарантират, че гумата след загубата на налягане е в състояние да продължи  80 километра при максимална скорост от 80 км / ч. Както показва практиката, реалните цифри са много по-високи, отколкото се твърди.

Необходими условия за функционирането на гумата Run Flat

Наличие на система за мониторинг на налягането в гумите.

Без система за контрол на налягането, експлоатацията на Runflat гумите е изключително опасно. Водача на превозното средство  няма да може да  определи момента на спад в налягането в гумите Runflat, и ще продължи да се движи, без да се ограничава в скоростта, като прави резки маневри.

Какви джанти са необходими за Runflat гуми и дали е възможно да се извърши сезонно смяна на гуми?

Всички производители на Runflat гуми позволяват монтирането им на стандартните джанти и сезонната им смяна е разрешена без да има негативни последици за самите гуми или джанти.

Предимства на  Runflat гумите:

Безопасност при спукване на гумата

Мобилност, резерв за безопасност

По-добро управление на автомобила

Няма нужда от резервна гума

Runflat гумите са  по-тежки от другите. Дали тяхната употреба  влияе на разхода на гориво?

Въпреки, че Runflat гумите са по-тежки, отколкото нормалните гуми, при тяхната употреба не е необходимо да носите резервна гума, което се отразява на общото тегло на превозното средство, така че въздействието върху поведението на превозното средство или на разхода на гориво е много ниско.

Поддържането на подходящото налягане в гумите е единственото най-важно условие, което собственикът на автомобила трябва да спазва, за да обезпечи по-дълъг живот на гумата и максималния ресурс на протектора й. Проверката на налягането трябва да става при студена гума. Препоръчваното работно налягане на гумите Run Flat е дадено в ръководството на автомобила.

 

 

 

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
СЪГЛАСЕН СЪМ