НОВИНИ

Виж най-интересните новини.

Hankook подготвят нови летни гуми за пролетта на 2018г.- Kinergy Eco²

Южнокорейската компания Hankook пуска второ поколение на модела Kinergy Eco през пролетта на 2018г. Новите гуми Hankook Kinergy Eco 2 K435 са разработени за модерни малки, компактни и средни автомобили. Основно внимание е обърнато на безопасността, икономията на гориво и комфорта при шофиране.

Michelin Pilot Alpin 5

Новите спортни гуми от Michelin за мощни автомобили, предназначени за интензивно използване през най-студените месеци на годината . Те се характеризират със стабилност на управлението на сняг, отлична маневреност при сухи условия и ефективно спиране на мокър асфалт, комфорт при шофиране и оптимален разход на гориво. Гумата е нова за сезон зима 2017/2018г.

Continental представи технологиите ContiSense и ContiAdapt за подобряване на комфорта и безопасността

На автомобилното изложение във Франкфурт 2017 Continental предстваи 2 нови концептуални технологии, интегрирани в една гума , което ще допринесе за още по-голяма безопасност и комфорт на движение в бъдеще.

Виж цялата секция

КАК ДА РАЗПОЗНАВАМЕ ГУМИТЕ?

Виж последните новини, статии и тестове на гуми. Тестове на зимни гуми. Тестове на летни гуми. Тестове на ADAC. Виж кои са най-добрите зимни гуми

Гуми с външен борд

Някои гуми са снабдени с външен борд, чиято задача е да пази външният ръб на джантата от механични наранявания, които могат да се получат например при паркиране до бордюр.

Гуми от бюджетния клас или премиум марки: Има ли значение?

Дали евтините гуми водят само до икономия? Или са толкова добри, колкото гумите от премиум производители? Интервю с водещ инженер, който ще  разкрие науката зад колелата на вашия автомобил.

Как да използвам калкулатора за гуми

Ако планирате да монтирате гуми с различен от оригиналния размер или искате да преминете на нова комбинация от джанти и гуми, може да използвате нашия калкулатор за да сравните оригиналния размер с новия. Също ще научите какво би било показанието на километража с новия размер гуми. Ако разликата в диаметъра е прекалено голяма, полето е оцветено в червено. Това означава, че не е препоръчително да използвате този размер за заместител на оригиналния.

Виж цялата секция

ПОДДРЪЖКА НА ГУМИТЕ

Виж последните новини, статии и тестове на гуми. Тестове на зимни гуми. Тестове на летни гуми. Тестове на ADAC. Виж кои са най-добрите зимни гуми

Не видът на гумата, а дълбочината на грайфера е важна за зимата

От 15 ноември до 1 март шофьорите са длъжни да карат с гуми, предназначени за зимни условия или с гуми, чийто протектор е равен или по-голям от 4 мм.

Грижа за налягането в гумата

Правилното налягане в гумите се отразява на по-дългия живот на гумите, изразходването на гориво и сигурност при шофиране.

Технологията Run Flat

В буквален превод Run Flat означава „движение със спукана гума“. Run Flat гумата се отличава от нормалната гума по това, че има подсилени странични стени. Дори и когато гумата е напълно спаднала, можете да продължите пътуването си, ако спазвате максимална скорост от 80 км/ч.

Виж цялата секция

СРАВНЕНИЯ И КЛАСАЦИИ

Виж последните новини, статии и тестове на гуми. Тестове на зимни гуми. Тестове на летни гуми. Тестове на ADAC. Виж кои са най-добрите зимни гуми.

Auto Express 2017: Тест летни гуми с размер 205/55 R16

В зоната на повишеното вниманието на експертите попадат гумите с размер 205/55 R16, които често оборудват семейните автомобили. Целта на тазгодишния тест е да се подберат най-безопасните, най-ефективните и най-тихи гуми.

Auto Bild Allrad 2017: Тест на всесезонни гуми в размер 225/50R17

За шофьорите, които са обезпокоени от сезонната смяна на гуми, производителите на гуми предлагат всесезонни модели. Но до каква степен те наистина са подходящи за целогодишна експлоатация производителите мълчат.

AutoBild - тест на зимни гуми 2016

Престижното немско списание AutoBild публикува финалния резулатат от актуалния си тест на зимни гуми. Проведени са тестове в размер 205/55R16, а тестовият автомобил е VW Golf.

Виж цялата секция
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
СЪГЛАСЕН СЪМ