НОВИНИ

Виж най-интересните новини.

Toyo Tyres представиха новите всесезонни гуми Extensa HP II

Toyo Tyre актуализира линията си от високопроизводителни всесезонни гуми за автомобили. Новата версия на Toyo Extensa HP II за 2017г. е на достъпна цена и предлага по-добра управляемост и комфорт от предшественика си Extensa HP.

Разширяване асортимента на Laufenn с нови зимни гуми i Fit Van (LY31)

Дъщерното дружество на южнокорейската марка Hankook започва продажбата на зимни гуми за лекотоварни автомобили. Новите гуми за сезон зима 2017/2018 са Laufenn i Fit Van LY31. Производителите гарантират отлично представяне на гумите на сняг и мокър асфалт. В същото време гумите се характеризират със стабилност на управлението, устойчивост на износване и оптимален разход на гориво.

Hankook подготвят нови летни гуми за пролетта на 2018г.- Kinergy Eco²

Южнокорейската компания Hankook пуска второ поколение на модела Kinergy Eco през пролетта на 2018г. Новите гуми Hankook Kinergy Eco 2 K435 са разработени за модерни малки, компактни и средни автомобили. Основно внимание е обърнато на безопасността, икономията на гориво и комфорта при шофиране.

Виж цялата секция

КАК ДА РАЗПОЗНАВАМЕ ГУМИТЕ?

Виж последните новини, статии и тестове на гуми. Тестове на зимни гуми. Тестове на летни гуми. Тестове на ADAC. Виж кои са най-добрите зимни гуми

Гуми с външен борд

Някои гуми са снабдени с външен борд, чиято задача е да пази външният ръб на джантата от механични наранявания, които могат да се получат например при паркиране до бордюр.

Гуми от бюджетния клас или премиум марки: Има ли значение?

Дали евтините гуми водят само до икономия? Или са толкова добри, колкото гумите от премиум производители? Интервю с водещ инженер, който ще  разкрие науката зад колелата на вашия автомобил.

Как да използвам калкулатора за гуми

Ако планирате да монтирате гуми с различен от оригиналния размер или искате да преминете на нова комбинация от джанти и гуми, може да използвате нашия калкулатор за да сравните оригиналния размер с новия. Също ще научите какво би било показанието на километража с новия размер гуми. Ако разликата в диаметъра е прекалено голяма, полето е оцветено в червено. Това означава, че не е препоръчително да използвате този размер за заместител на оригиналния.

Виж цялата секция

ПОДДРЪЖКА НА ГУМИТЕ

Виж последните новини, статии и тестове на гуми. Тестове на зимни гуми. Тестове на летни гуми. Тестове на ADAC. Виж кои са най-добрите зимни гуми

Не видът на гумата, а дълбочината на грайфера е важна за зимата

От 15 ноември до 1 март шофьорите са длъжни да карат с гуми, предназначени за зимни условия или с гуми, чийто протектор е равен или по-голям от 4 мм.

Грижа за налягането в гумата

Правилното налягане в гумите се отразява на по-дългия живот на гумите, изразходването на гориво и сигурност при шофиране.

Технологията Run Flat

В буквален превод Run Flat означава „движение със спукана гума“. Run Flat гумата се отличава от нормалната гума по това, че има подсилени странични стени. Дори и когато гумата е напълно спаднала, можете да продължите пътуването си, ако спазвате максимална скорост от 80 км/ч.

Виж цялата секция

СРАВНЕНИЯ И КЛАСАЦИИ

Виж последните новини, статии и тестове на гуми. Тестове на зимни гуми. Тестове на летни гуми. Тестове на ADAC. Виж кои са най-добрите зимни гуми.

Auto Bild 2017: Тест на всесезони гуми с размери 205/55 R16

Специалният си подход за тестване на гуми, немските експерти от списание Auto Bild пренесоха и в тестовете на всесезонните гуми.

Auto Bild Allrad 2017: Тестове на зимни гуми в размер 225/55R17 за компактни SUV автомобили

През зимата за да се избегне плъзгането на мокри и покрити със сняг пътища дори автомобилите с висок център на тежестта се нуждаят от надеждни гуми.

„Легалните“ спортни гуми

Всеки един от нас като шофьор поне веднъж си е позволявал „лукса“ да задържи по-дълго крака си върху педала на газта, за да успее да изпита удоволствието от покачващия се адреналин.

Виж цялата секция
translation missing: bg.front.feedback.show_more
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
СЪГЛАСЕН СЪМ